3 Day Private and Elite State Universities

Day 1: University of Southern California, University of California Los Angeles, Pepperdine

Morning

  • Tour University of Southern California campus (8:00-11:00AM)

Campus Lecture: The Profile of a USC Student (10:00-10:30AM)

  • Complete tour (10:30-11:00AM)
  • Travel to UCLA (11:00AM-11:30PM)
    • Travel time= 30 minutes

 

Afternoon

  • Lunch on campus University of California Los Angeles

(11:30AM-12:45PM)

  • Tour UCLA campus (12:45-PM-3:30PM)
  • Travel to Pepperdine University (3:45-4:30PM)
    • Travel time= 45 minutes
  • Campus Lecture En Route: SAT GOALS and HOW to Reach THEM in HIGH SCHOOL (30 minutes)
  • Tour Pepperdine University campus (4:30-6:00PM)

 

Evening

  • Dinner on/near campus (6:15-7:30PM)

Campus Lecture: Preparing for Campus Life: A road map from 9-12th grade (7:45-8:30PM)

  • Travel to Loyola Marymount University (8:30-9:30PM)
    • Travel time= 1 hour
  • Hotel check-in (9:45PM)

 

 

 

 

Three Day Best of Higher Education in Los Angeles

 

Day 2: Loyola Marymount University, Occidental College & California Institute of Technology

Morning

  • Tour Loyola Marymount University campus (8:00-11:00AM)

Campus Lecture: Do Rankings REALLY matter?(9:30-10:00AM)

  • Complete tour of campus (10:00-11:00AM)
  • Travel to Occidental College (11:00AM-12:00PM)
    • Travel time= 1 hour

 

Afternoon

  • Lunch on/ near Occidental College campus (12:00-1:15PM)
  • Tour Occidental College campus (1:15PM-4:00PM)

Campus Lecture: Junior and Senior Years! 10 Points of Getting Through Your Last Two Years and College Bound (2:15-2:45PM)

  • Complete tour of campus (2:45-4:00PM)
  • Travel to California Institute of Technology(4:00-4:20PM)
    • Travel time= 20 minutes

 

 

Evening

  • Tour California Institute of Technology campus (4:30-6:00PM)
  • Dinner near campus (6:15-7:30PM)

Campus Lecture: I GOT IN! A Student Lecture on what it took to Get ACCEPTED into a California Institute of Technology (7:45-8:15PM)

  • Travel to Pomona College (8:15-8:45PM)
    • Travel time= 30 minutes
  • Hotel check-in (9:00PM)

 

 

 

 

 

 

 

Three Day Best of Higher Education in Los Angeles

 

Day 3: Pomona College, Claremont McKenna College, Harvey Mudd College, & Scripps College

Morning

  • Tour Pomona college campus (8:00-10:00AM)

Campus Lecture: Everything you need to know about Small, Private, California Schools (9:30-10:00AM)

  • Travel Claremont McKenna College campus (10:00AM-10:10AM)
    • Travel time= 10 minutes by foot
    • Travel time= 5 minutes by car
  • Tour Claremont McKenna College campus (10:15AM-12:00PM)

 

Afternoon

  • Lunch on campus (12:00-1:15PM)
  • Travel to Harvey Mudd College (1:15-1:25PM)
    • Travel time= 10 minutes walking or driving
  • Tour Harvey Mudd campus (1:30-3:00PM)

Campus Lecture: Develop an Application that Separates you from the Crowd (3:00-3:45 minutes)

 

  • Travel to Scripps College (3:50-3:55PM)
    • Travel time= 3 minutes walking or driving
  • Tour Scripps College Campus (4:00-5:00PM)

Campus Lecture: NEXT STEPS to PREPARE + CLOSING CEREMONY (5:00-5:30PM)

  • Return to pick up location