5 Day STEM Colleges and Universities

Day 1:  Board Bus for Berkeley

Starting Location: Los Angeles, California

  • Los Angeles to Berkeley Travel (Time: 6 hours)
  • Lunch en route in Kettleman City or Gilroy
    • Travel time LA to Kettleman City = 3 hours
    • Travel time LA to Gilroy = 4.5 hours
  • Dinner (6:00PM-7:15PM)

Campus Lecture: Getting into A California Private School 101: Where to Start in High School (7:30-8:15PM)

  • Hotel check in (8:30PM)

Day 2: UC Berkeley & Stanford University

Morning

  • Breakfast (7:00-8:00AM)
  • Tour of UC Berkeley campus (8:30-11:00AM)
  • Travel to Stanford University (11:00AM-12:10PM)
    • Travel time= 1 hour 10 minutes

Afternoon

  • Lunch on Stanford campus (12:15-1:30)
  • Tour Stanford campus (1:30-5:00 PM)

Campus Lecture: Everything NO ONE Ever told you about getting into a Private School by a current California Private School Student (2:30-3:15PM)

  • Complete tour of campus (3:15-5:00PM)

Best California STEM Schools Tour

Evening

  • Travel to Santa Clara University (5:00-5:30PM)
    • Travel time= 30 minutes
  • Dinner at eatery near Santa Clara campus (5:45-7:00PM)

Campus Lecture: Everything you need to know about California Private Schools in 30 minutes (5:30-6:00PM) (7:15-8:00PM)

  • Hotel Check in (8:30PM)

Day 3: Santa Clara University & San Jose State University

Morning

  • Breakfast (7:00-8:00AM)
  • Tour Santa Clara University campus (8:00-11:00AM)

Campus Lecture: I GOT IN! A Student Lecture on what it took to Get ACCEPTED into a California Private School (9:15-9:45AM)

  • Complete tour of campus (9:45-11:00AM)
  • Travel to San Jose State (11:00-11:15AM)
    • Travel time= 15 minutes
  • Tour San Jose State campus (11:30AM-3:00PM)

Afternoon

  • Lunch on campus (12:00-1:15PM)

Campus Lecture: The Profile of a CSU Student (1:30-2:00PM)

  • Complete tour of campus (2:00-3:00PM)

Evening

  • Travel to California Institute of Technology (3:00-9:45PM)
    • Travel time= 5 hours 30 minutes
    • Dinner en route in Kettleman City (5:45-7:00PM)
  • Hotel near Cal Tech check-in (9:45PM)

Best California STEM Schools Tour

Day 4: California Institute of Technology, University of California Los Angeles & California Polytechnic University, Pomona

Morning

  • Breakfast (7:00-8:00AM)
  • Tour of California Institute of Technology campus (8:00-11:15AM)

Campus Lecture: SAT GOALS and HOW to Reach THEM in HIGH SCHOOL (9:30-10:15AM)

  • Complete tour of campus (10:15-11:00AM)
  • Travel to UCLA (11:00AM-11:45AM)
    • Travel time= 45 minutes

Afternoon

  • Lunch on UCLA campus (12:00-1:15PM)
  • Tour UCLA campus (1:15-3:30PM)
  • Travel to Cal Poly Pomona (3:30-4:30PM)
    • Travel time = 1 hour
    • Campus Lecture En Route: What We Look For- How Your College Application is Considered by Admissions Officials (30 minutes)

Evening

  • Tour Cal Poly Pomona campus (4:45-6:15PM)
  • Dinner on/near campus (6:30-7:45PM)

Campus Lecture: Junior and Senior Years! 10 Points of Getting Through Your Last Two Years and College Bound (8:00-8:30PM)

  • Travel to Irvine (8:30-9:15PM)
    • Travel time= 45 minutes
  • Hotel Check-in (9:30PM)

Best California STEM Schools Tour

Day 5: University of California Irvine, University of California San Diego

Morning

  • Breakfast (7:00-7:30AM)
  • Tour University of California Irvine campus (8:00-10:30AM)

Campus Lecture: Student Life & Living on Campus by UCI student (9:00AM-9:30AM)

  • Complete tour (9:30-10:30AM)
  • Travel to University of California San Diego (10:30-11:45AM)
    • Travel time = 1 hour 15 minutes
    • Campus Lecture En Route: Develop an Application that Separates you from the Crowd (30 minutes)

Afternoon

  • Lunch on UC San Diego campus (12:00-1:30PM)
  • Tour UC San Diego campus (1:30-4:30PM)

Campus Lecture: NEXT STEPS to PREPARE + CLOSING CEREMONY(4:30-5:15PM)

Drop off will be on the UC San Diego Campus or UCLA Depending on Student Pick Up Location